Spotify’da Dinlenme Sayımı Nasıl %66024 Arttırdım? :) — makromusic for Artists

24 Şub 2024
Linki kopyala

makromusic ile Spotify Dinlenme Sayılarını Artırın! Makromusic uygulaması, şarkılarınızı öne çıkararak yeni dinleyiciler keşfetmenize olanak tanır. Tıklanma başına ödeme modeli sayesinde, müziklerinizi daha geniş bir kitleye ulaştırabilir ve organik bir şekilde dinleyici sayınızı arttırabilirsiniz. Bu platform, şarkılarınızın dinlenme sayılarını kısa sürede arttırmanın etkili bir yoludur.

Selamlar herkese ✋🏻

Bu yazımda iki farklı bileziğimle karşınızdayım. Hem bir amatör müzisyen hem de bir pazarlama profesyoneli olarak yakın zamanda yaşadığım çok güzel bir tecrübeyi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Yıllardır kendi kendime müzikler yapıyor, şarkılar çalıyorum. Geçmişten gelen bir rapçi kimliğimde var. Yaklaşık 4 yıl önce de bunları kayıt altında tutmaya karar verdim ve bir Spotify for Artist hesabı edindim.

Yaptığım şarkıların her şeyiyle ben ilgilendim(Mix-mastering, Beat, Cover vs.). Bir nevi hobi gibiydi benim için. Amatör ruhla profesyonel işler yapmaya uğraştım.(Ne kadar başardım bu tartışılır tabii ki 😅) Daha sonra bu şarkılarımı Spotify’da yayınlamaya başladım. Çevremle paylaştım, onlar çevreleriye paylaştılar derken çok olumlu ve yapıcı geri bildirimler aldım. Hatta bazı arkadaşlarım bu şarkıların daha çok insana duyurulması gerektiğini söyledi ama başta da dediğim gibi bu konu benim için sadece bir hobiydi.

Kısaca size de makromusic’den bahsedeyim; makromusic, müzik zevki benzer olan ve aynı anda aynı müziği ya da podcasti dinleyen kişilerin eşleşip tanışabildiği bir uygulama. Ayrıca kullanıcıların favori sanatçı ve müzikleri hakkında paylaşım yapabilmelerine olanak sağlıyor.App Store ve Google Play Store’dan erişim sağlanan makromusic, şu sıralar en popüler uygulamalar kategorilerinde zirveyi zorlamakta. Şu anda toplam indirme sayıları 2.2 Milyon’u geçmiş görünüyor.

Ayrıca makromusic for Artist platformu ile de müzisyenlerin şarkılarını keşfette öne çıkararak yeni dinleyiciler keşfetmelerini sağlıyorlar. Bu tıklanmalar, Spotify'a dinlenme olarak yansıyor. Ayrıca müzisyenler şarkılarını dinleyenlerle eşleşerek tabir-i caiz ise bir dinleyici-sanatçı buluşması gerçekleştirebiliyor.

Neyse; nitekim biz de ekip ile biraz konuştuk, bana makromusic’in sanatçılara ne gibi faydalar sağladığını anlattı. Daha sonrasında ben de bir şarkımın makromusic’de sponsorlu alanlarda sergilenmesine karar verdim.

Öne çıkarılmasını istediğiniz şarkınız bu şekilde en başta yıldızlı bir şekilde duruyor.

Açıkçası beklentim çok yüksek değildi çünkü beni daha önce hiç duymamış kişilerin her ne kadar keşfette görseler de çok dinleyeceklerini çok düşünmedim.

Ama çıkan sonuç beni gerçekten çok çok çok şaşırttı. Bir anda şarkımı aynı anda 40 kişi, 50 kişi, 100 kişi dinlemeye başladı.

İki gün sonra verilere bakalım neler olmuş dedik ve sonuç:

Dinleyici;

Sadece 36 saatte dinleyici sayım toplamda 3,2K’yı geçti.

Dinlenme Sayısı:

Dinlenme sayısında da toplamda 22K artış oldu.

İlk gördüğümde şok oldum çünkü beklentilerimin de ötesinde bir durum oldu. Ben de makromusic’e girdim ve şarkımı dinleyenlerle eşleştim, güzel geri bildirimler aldım 😌

makromusic for Artist’in çalışma mantığından da kısaca bahsedeyim bir de;

Sanatçılar için paketleri mevcut. Tıklanmaya göre ücret ödüyorsunuz. Onlar da sizin seçtiğiniz tıklama sayısına göre şarkınızı öne çıkarılan içeriklere dahil ediyorlar. Bir nevi Spotify reklamı gibi. Ben 30.000 tıklama olan paketi kullandım. Ücretler gayet uygun meblağlar bence.

  • Hemen şu konuya da açıklık getireyim. Tıklama ve dinlenme farklı durumlar olduğu için tıklanma sayınızla dinlenme sayınız tutmayabilir, bu gayet doğaldır. Çünkü buradaki mantık Spotify botlarından ya da Spotify dinlenme satın almaktan farklı olarak, organik bir süreç. Ama sonuçların bu kadar yüksek ve verimli olacağını hiç beklemiyordum açıkçası.

Peki daha sonra neler oldu?

  • Yeni prodüktörler ve sanatçılarla tanıştım.(Örneğin muazzam yetenekli Ulaş Ekim🤞🏻) Hatta birkaçı ile proje hazırlıyoruz diyebilirim 😎 🌟
  • Organik dinleyiciler kazandım. Her ne kadar PPC modelinde bir çalışma olsa da sonuçta şarkımı sevip, beğenen insanlar oldu. Günde en az ortalama 15–20 streaming oluyor.
  • Bazılarının çalma listelerine girdim ki bu Spotify’da önemli bir mevzudur, bilen bilir.

Başlıkta yazdığı gibi dinlenme sayımın %66024 oranında artması aslında önceki dinlenme ve dinleyici verilerine göre gayet normal baktığınızda 🤓 ama küçük bir dokunuşla neler olabileceğini yakından gördüm!

Ayrıca uygulamada gördüğüm kadarıyla bilindik birçok sanatçıyla da çalışmaya başlamışlar. Belki sizler için küçük ama sanatçılar ve bu ekosisteme yeni girmiş sanatçılar için büyük bir olay bu 😎

Müzisyen arkadaşların dikkatine!! BU MUAZZAM EKİPLE ÇALIŞMAK EF SA NE, BENDEN DEMESİ 😎

Not: Bu yazı 1 Mayıs 2021 tarihinde yazılmıştır. İstatistikler pozitif anlamda farklılık gösterebilmektedir.

İlk kampanyanızda
%15 indirim

Kupon KoduHELLO15

Teşekkürler!

makromusic
makromusic Marketing EkibiDeğer katan bir pazarlama deneyimi için dinamik ve yenilikçi stratejiler geliştiriyoruz.
Göktürk Ülker
Göktürk ÜlkerSanatçı - Mavka